Мајкићева затечена информацијом да Арапи финансирају спортске игре Сипе

Срна
Мајкићева затечена информацијом да Арапи финансирају спортске игре Сипе

Сарајево - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је да је затечена информацијом да спортске игре Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ финансирају Арапи и оцијенила да је СДС први увео овај начин прикупљања средстава.

“Посебно је занимљиво зашто су синдикати Граничне полиције и Дирекције за координацију полицијских тијела одустали од већ договореног учешћа у организацији ове манифестације”, рекла је Мајкићева у изјави за Срну.


Наводећи да је СДС први увео вај начин прикупљања средстава, Мајкићева је подсјетила да је својевремено начелник Добоја с циљем прикупљања финансијских средстава радио на томе да прикључи Добој заједници општина турског свијета.

“То је био један од првих начина таквог прикупљања”, истакла је Мајкићева.

Према њеним ријечима, министар безбједности БиХ Драган Мектић за организацију спортских игара посегнуо је за финансијским средствима својих арапских пријатеља.

“С обзиром на надлежност Сипе и значај овакве безбједносне институције, јасно је да ове донације требају бити прописно испитане и провјерене”, нагласила је Мајкићева.

Она сматра нејасним зашто је дио новца уплаћен на рачун синдиката Сипе, док је преостали износ уплаћен на благајни, односно зашто цио износ није завршио на рачуну.

“Ово је први пут да Арапи финансирају организацију спортских игара једне полицијске агенције, а и једне институције уопште”, закључила је Мајкићева, која је и члан Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ.

Синдикат Сипе БиХ примио је од фирми које су у арапском власништву појединачне донације у укупном износу од око 45.000 КМ, због чега је Тужилаштво БиХ припадницима Сипе наложило провјере у властитом синдикату које су у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана