Majkić: U ponedjeljak jasan stav predstavnika Srpske o krizi

Srna
Majkić: U ponedjeljak jasan stav predstavnika Srpske o krizi

Banjaluka - Poslanik SNSD-a u parlamentu BiH Dušanka Majkić rekla je danas da će u ponedjeljak, 27. februara, na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske biti jasno definisan stav i način ponašanja predstavnika Srpske u institucijama BiH povodom krize koju je izazvao zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije.

Majkićeva je istakla da su to ozbiljna pitanja, te da ne bi trebalo procjenjivati šta bi se moglo desiti na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.


"Mislim da se zemlja koja namjerava da napravi ozbiljan iskorak ka Evropskoj uniji nikako nije smjela dovesti u takvu poziciju, i to mogu samo oni ljudi koji apsolutno ne žele da se ova zemlja kreće ka budućnosti", rekla je Majkićeva novinarima u Banjaluci.

Prema njenim riječima, u BiH se zahtijeva krajnje oprezan odnos jednih prema drugima, jer svaka pogrešno izgovorena riječ ili ovo što se dogodilo vodi u beznađe.

"Velika je odgovornost svih političkih faktora u zemlji, a u ponedjeljak ćemo vidjeti kako ćemo dalje", rekla je Majkićeva.

Komentarišući izjave ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića /SDS/ da nema bojkota Savjeta ministara BiH, i predsjednika SDS-a Vukote Govedarice da Savjet ministara radi u tehničkom mandatu, Majkićeva je ocijenila da je riječ o kontradiktornim istupima i da ne postoji tehnički mandat.

"Način kako to tumači SDS, to očigledno znači vraćanje u rad u institucijama /BiH/. To treba objasniti građanima koji treba da glasaju na izborima 2018. godine", rekla je Majkićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana