Мајкић: Српска не може тражити будућност у оваквој БиХ

Срна
Мајкић: Српска не може тражити будућност у оваквој БиХ

Сарајево - Република Српска не може своју будућност тражити у оваквој БиХ зато што не постоји могућност за реализацију њених националних и других интереса који полазе од слова Устава, изјавила је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић.

Мајкићева је рекла да СНСД не прихвата отимање надлежности Српске и никада неће прихватити Тужилаштво и Суд БиХ који су основани само да би судили Србима.

"Немају Срби шта тражити у таквој држави. Наши грађани су тога свјесни и у великом броју подржавају политику СНСД-а. Потврдиће се то и на наредним изборима", рекла је Мајкићева за сарајевско "Ослобођење".

Мајкићева је истакла да је процес против директора Сипе Горана Зупца сраман и монтиран.

Она је упозорила да док се води хајка против Зупца, у правосуђу БиХ стоје кључни предмети у којима су истраге давно окончане и годинама чекају на процесуирање.

"Тужилаштво и Суд БиХ су под директним политичким утицајем СДА, која настоји да заштити своје кадрове од одговорности за ратне злочине и криминал", рекла је Мајкићева.

Она је као примјер навела случај посланика СДА Шемсудина Мехмедовића за чије ратне злочине постоји више од хиљаду страна свједочења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана