Лукић и Вучуревић предводе Прву СДС

В. К.
Лукић и Вучуревић предводе Прву СДС

Бањалука - Руководство Прве СДС биће изабрано идућег мјесеца, а извјесно је да ће њен предсједник бити декан Правног факултета у Палама Радомир Лукић, а замјеник један од оснивача СДС-а Божидар Вучуревић.

Изборна скупштина Прве СДС биће одржана у Бањалуци 19. августа симболично на празник Преображења Господњег, а њено оживљавање започела је група утемељивача СДС-а која је незадовољна односом актуелног страначког врха према њима и Српској. Предсједник Координационог одбора за активирање Прве СДС Божидар Вучуревић каже да припреме иду веома добро и да им се јављају људи из свих дијелова РС, али и неких средина у Србији гдје планирају да оснују одборе.

- Радимо пуном паром. Мој приједлог за предсједника странке је од почетка био уважени професор Лукић. Он је један од наших првака и један у групи оних који су писали први Устав РС. Пристао је, тако да идемо радити - рекао је Вучуревић.

Нагласио је да то све треба да буде и званично потврђено на изборној скупштини у августу.

- Нећемо обећавати ни мостове, ни фабрике, ово је вријеме када мали народи могу да опстану само ако су јединствени и ако имају јаке савезнике. Одлучили смо да оживимо странку коју смо формирали још давне 1991. године. Не можемо гледати да издају српске интересе и немамо право, послије свега, да се поигравамо са судбином РС како то раде неодговорни у врху СДС-а или боље речено бивше СДС - рекао је Вучуревић и додао да у редовима Прве СДС очекују све прваке који су склоњени из СДС-а и других који су против тренутне политике те странке.

Лукић јуче није одговарао на телефонске позиве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана