Lukač pohvalio hrabre, požrtvovane i humane policajce

Srna
Lukač pohvalio hrabre, požrtvovane i humane policajce

Banjaluka - Ministar unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Dragan Lukač pohvalio je policajce Radenka Cvjetkovića, Sifeta Okića, Kasima Beganovića i Slađana Dačića, koji su proteklih dana nesebično i hrabro spasili pet ljudskih života, pokazujući humanost i požrtvovanost.

Službenici Policijske stanice Doboj dva Radenko Cvjetković i Sifet Okić su 1. januara u 20.35 časova iz Spreče izvukli tri lica, koja su prethodno sletjela u ovu rijeku putničkim motornim vozilom, saopšteno je iz MUP-a Srpske.


Službenik Policijske stanice Gradiška Kasim Beganović je istog dana u 21.45 časova iz rijeke Save izvukao G.Đ. i spasio ga od sigurne smrti.

Službenik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Banjaluka Slađan Dačić je 2. januara, kada nije bio na dužnosti, u 00.15 časova skočio u rijeku Sanu i izvukao iz vode N.M, koji je prethodno skočio sa mosta u Prijedoru.

U saopštenju MUP-a se ističe da su ovi policijski službenici time pokazali da, bez obzira da li su na dužnosti ili ne, i ne razmišljajući o vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti, spremni žrtvovati svoje živote kako bi spasili druge, zbog čega zaslužuju svaku pohvalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana