Лукач: Више од 1.000 полицајаца обезбјеђиваће церемонију

Срна
Лукач: Више од 1.000 полицајаца обезбјеђиваће церемонију

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да ће више од 1.000 полицајаца бити ангажовано на обезбјеђењу сутрашње церемоније отварања обновљене Ферхат-пашине џамије у Бањалуци.

"МУП већ дуже вријеме спроводи активности које се односе на обезбјеђење церемоније отварања Ферхат-пашине џамије. Очекују се бројне стране и домаће делегације и овај скуп мора бити добро обезбијеђен, а све припреме су завршене", рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.


Он је оцијенио да је ово важан догађај за Бањалуку, да је битно да буде послата порука мира и суживота, те да овај град покаже да је отворен и спреман за сарадњу са свима.

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић истакао је да је Полиција Српске спровела све активноси на обезбјеђењу отварања Ферхат-пашине џамије.

"Све припремне радње су приведене крају и очекујемо да овај скуп прође без инцидената, те да грађани немају никаквих проблема", рекао је Васић.

Начелник Центра јавне безбједности Бањалука Бошко Панџа каже да је Штаб "Ферхадија 2016" од данас у сталном засједању.

"У активностима овог Штаба, уз МУП Српске, учествују и припадници свих безбједносних агенција из БиХ, уз подршку ЕУФОР-а, Хеликоптерског сервиса Републике Српске, као и структура Града Бањалука. У ширем центру Бањалуке сутра ће бити заустављен саобраћај и неће радити угоститељски објекти", рекао је Панџа, нагласивши да се очекује око 10.000 грађана који ће пратити церемонију отварања Ферхат-пашине џамије и више од 100 аутобуса.

Он је навео да се очекује долазак и премијера Турске Ахмета Давутоглуа, те да ће данас од 16.00 часова у ужем центру Бањалуке око Ферхат-пашине џамије бити обустављен саобраћај и затворени угоститељски објекти.

Панџа је напоменуо да не постоје информације које указују да би могло доћи до угрожавања овог скупа.

Церемонија отварања обновљене Ферхат-пашина џамије заказана је за 11.00 часова.

Позитивни ревизорски извјештаји

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас у Бањалуци да Министарство унутрашњих послова /МУП/ Српске у свим сегментима има позитивне ревизорске извјештаје.
"Полиција користи возила МУП-а у службене сврхе и ни у какве друге", рекао је новинарима Лукач.

Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске утврдила је бројне пропусте при коришћењу службених аутомобила у Влади Српске и њеним институцијама.

Ревизори су, између осталог, утврдили да је коришћење службених возила у неслужбене сврхе устаљена пракса, а да су број возила којима располажу и трошкови њихове употребе далеко већи него што би требало да буду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана