Лукач: Токић приведен због изазивања националне и вјерске мржње

Срна
Лукач: Токић приведен због изазивања националне и вјерске мржње

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас у Бањалуци да је предсједник Бошњачког покрета за равноправност народа Сејфудин Токић приведен због изазивања вјерске и националне мржње и нетрпељивости.


“Полиција је обавијестила надлежно тужилаштво о овом догађају и издата је наредба да Токић буде приведен”, рекао је Лукач новинарима.

Он каже да су сви свједоци да у посљедње вријеме Токић покушава да на себе скрене пажњу, запаљивим и непримјереним изјавама.

“Међутим, оно што је данас урадио превазишло је све његове намјере, јер је дошао са ратном заставом Армије БиХ на полагање вијенаца за 12 бањалучких беба да провоцира. Народ који је присуствовао овом догађају дошао је у вербални сукоб са Токићем”, истакао је Лукач.

Предсједник Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске Миланко Михајилица осудио је Токићеве активности, истакавши да је добро што је полиција показала да се оне не могу некажњено проводити.

“Посебно је иритантно што је Токић то урадио када се обиљежавају 23 године од смрти 12 бањалучких беба. Он је имао јасну намјеру и циљ да покуша дестабилизовати ситуацију, али је добро што нема тај капацитет”, рекао је Михајилица.

Токић и још једно лице ухапшени су данас у Бањалуци, након што су у близини Скупштине града истакли заставу такозване Армије БиХ.

Он је на прошлогодишњим општим изборима био кандидат за предсједника Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана