Лукач: Салкић распирује међуетничку нетрпељивост

Срна
Лукач: Салкић распирује међуетничку нетрпељивост

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач навео је у отвореном писму да потпредсједник Српске Рамиз Салкић ових дана у јавност пласира опасне поруке, које су у служби распиривања међуетничке и вјерске нетрпељивости.

Лукач је у писму упозорио Салкића да својом непромишљеношћу позива на урушавање Устава и закона Српске и БиХ.


„Позивањем OHR-а, осталих међународних организација и Управног одобра за спровођење мира у БиХ да пренесу питање јавне безбједности грађана са ентитета на ниво БиХ, директно урушавате уставни поредак ове земље“, истакао је Лукач у писму, које је објавио РТРС.

Лукач наводи да Салкић позива предсједника и чланове Владе Српске, предсједника Српске и друге српске функционере да својим дјеловањем смире националне страсти зарад мира и стабилности, иако их управо он распирује својим ријечима и исхитреним реакцијама.

Министар унутрашњих послова у писму изражава жаљење што Салкић, као потпредсједник Српске, својим понашањем и иступима не доприноси суживоту и толеранцији у БиХ, већ узнемирава грађане српске и бошњачке националности.

Он је поручио Салкићу да је МУП у служби свих грађана у Српској, те да је најбољи примјер за то расвјетљавање наводних напада на бошњачке повратнике у Рогатици.

Уз информацију да Салкић Лукачево писмо још није прочитао, РТРС наводи да је бошњачки повратник Ермин Павица из Рогатице сам себи писао пријетеће поруке и палио аутомобиле, те да је управо Салкић због тог наводног напада тешко оптуживао МУП Српске и тражио интервенцију међународне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана