Лукач: Приче о атентатима су искључиво политичке природе

РТРС
Лукач: Приче о атентатима су искључиво политичке природе

Бањалука - Безбједносна ситуација у Републици Српској је на задовољавајућем нивоу, а приче о могућим атентатима, које су се појавиле у појединим медијима, искључиво су политичке природе, рекао је министар унутрашњих послова Републике Српске, Драган Лукач гостујући у нашој емисији Телеринг РТРС-а.

Додао је да такве приче служе искључивао као покушај дестабилизације Српске и да МУП о томе нема никаквих сазнања.

Информација о могућем атентату у Српској нема ниједна од безбједносних агенција из региона, са којима МУП сарађује, рекао је Лукач.

"МУП Републике Српске нема таквих информација. Ако било ко из Српске или из региона има информацију да се спрема атентат на било кога, без обзира којој политичкој опцији припада, онда је дужан те податке предочити надлежнима", рекао је Лукач.

Говорећи о набавци радара путем јавно-приватног партнерства, Лукач је истакао да је та процедура покренута прије више од годину и по и да је све урађено у потпуности  и у складу са Законом о јавно-приватном партнерству.

"Одговорно тврдим да сви људи који су укључени у надлежне комисије, и из МУП-а и из Министарства финансија, раде у складу са законом. Влада је већ два пута да ла своју сагласност да се то ради", истиче министар.

Лукач је поновио да су највећа безбједносна пријетња у БиХ вехабистички покрет и повратници са сиријског ратишта. Управо због тога је, каже, у МУП-у формирана посебна управа за борбу против тероризма.

"Ми смо први у БиХ напавили такву управу. Имам неке информације да Сипа ради на појачању тих капацитета кроз одјељење за борбу против тероризма и такву инисијативу подржавам", нагласио је он.

Лукач је додао да је набавка оружја за МУП Српске урађена у складу са законом, уз претходну сагласност свих надлежних институција са бх. нивоа. Рекао је и да је сарадња са осталим безбједносним агенцијама у БиХ, коректна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана