Lukač: Policija Srpske će zaštititi institucije i građane

Srna
Lukač: Policija Srpske će zaštititi institucije i građane

Banjaluka - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ocijenio je da bi teroristički napad u Zvorniku mogao da bude početak mnogo gorih dešavanja u BiH i istakao da će policija Srpske preduzeti sve moguće mjere da zaštiti institucije i građane.

Lukač je poručio da će MUP Republike Srpske proganjati teroriste i njihove saradnike ma gdje bili na području Srpske, te dodao da oni koji su spremni na ovaj korak “neće imati mira”.

“Moraće biti sigurni da imamo odgovore na ovakve stvari i da nećemo ni oprostiti, ni zaboraviti i da ćemo se boriti protiv njih na svakom koraku. To im mora biti jasno i moraju znati da će imati svakog građanina Republike Srpske protiv sebe”, rekao je Lukač.

On je naveo da je nakon terorističkog akta u Zvorniku pripravnost policije podignuta na najviši nivo.

“Bojim se da ovo može biti početak mnogo gorih dešavanja u čitavoj BiH. Zato svi moramo da obratimo pažnju na one koji se kreću oko nas, na nepoznata lica, na lica koja su sklona ovakvim stvarima i da preduzmemo sve mjere da zaštitimo ne samo policiju, nego građane, institucije, djecu”, rekao je Lukač.

On je naveo da zbog toga svi moraju biti mobilni i spremni za ovakve stvari koje su se dešavale u svijetu, a nažalost i u Srpskoj, te poručio da građani moraju pomoći policiji u pribavljanju potrebnih informacija.

Lukač je naveo da je ovaj napad najgori mogući odgovor na izjave onih političara koji su kritikovali formiranje Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma.

Policajac Dragan Đurić ubijen je u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je večeras izvršio pripadnik vehabijskog pokreta, saznaje Srna.

U ovom terorističkom napadu ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović, koji su zbrinuti u Opštoj bolnici u Zvorniku.

Napadač je likvidiran prilikom razmjene vatre i u toku je njegova identifikacija.

Pripadnik vehabijskog pokreta je uz poklič “Alahu ekber” oko 19.00 časova upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz automatske puške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana