Лукач: Полиција Српске ће заштитити институције и грађане

Срна
Лукач: Полиција Српске ће заштитити институције и грађане

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач оцијенио је да би терористички напад у Зворнику могао да буде почетак много горих дешавања у БиХ и истакао да ће полиција Српске предузети све могуће мјере да заштити институције и грађане.

Лукач је поручио да ће МУП Републике Српске прогањати терористе и њихове сараднике ма гдје били на подручју Српске, те додао да они који су спремни на овај корак “неће имати мира”.

“Мораће бити сигурни да имамо одговоре на овакве ствари и да нећемо ни опростити, ни заборавити и да ћемо се борити против њих на сваком кораку. То им мора бити јасно и морају знати да ће имати сваког грађанина Републике Српске против себе”, рекао је Лукач.

Он је навео да је након терористичког акта у Зворнику приправност полиције подигнута на највиши ниво.

“Бојим се да ово може бити почетак много горих дешавања у читавој БиХ. Зато сви морамо да обратимо пажњу на оне који се крећу око нас, на непозната лица, на лица која су склона оваквим стварима и да предузмемо све мјере да заштитимо не само полицију, него грађане, институције, дјецу”, рекао је Лукач.

Он је навео да због тога сви морају бити мобилни и спремни за овакве ствари које су се дешавале у свијету, а нажалост и у Српској, те поручио да грађани морају помоћи полицији у прибављању потребних информација.

Лукач је навео да је овај напад најгори могући одговор на изјаве оних политичара који су критиковали формирање Управе за борбу против тероризма и екстремизма.

Полицајац Драган Ђурић убијен је у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, који је вечерас извршио припадник вехабијског покрета, сазнаје Срна.

У овом терористичком нападу рањени су полицајци Жељко Гајић и Стево Миловановић, који су збринути у Општој болници у Зворнику.

Нападач је ликвидиран приликом размјене ватре и у току је његова идентификација.

Припадник вехабијског покрета је уз поклич “Алаху екбер” око 19.00 часова упао у просторије полицијске станице и одмах почео да пуца из аутоматске пушке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана