Лукач: Није забиљежено да лице против кога се води поступак испитује припаднике МУП-а и тужилаштва

Срна
Лукач: Није забиљежено да лице против кога се води поступак испитује припаднике МУП-а и тужилаштва

Београд - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да у историји једне државе није забиљежено да лице против кога се води поступак за кривично дјело испитује припаднике МУП-а и тужилаштва, као што је то случај са лицем које је члан Анкетног одбора који треба да сагледа све чињенице у вези са смрћу Давида Драгичевића.

Лукач је поновио да је Анкетни одбор, формиран одлуком Народне скупштине с циљем сагледавања свих релевантних чињеница везаних за случај страдања Давида Драгичевића, на челу са Браниславом Бореновићем и људима из СДС злоупотријебио оно што му је Народна скупштина дала.

“Увели су у просторије Народне скупштине лице које се гони по службеној дужности због кривичног дјела из кога је правоснажно подигнута оптужница пред судом за кривично дјело и потврђена од суда”, рекао је Лукач данас у Београду медијима из Републике Српске.

Према његовим ријечима, таквом лицу је омогућено да испитује припаднике Министарства унутрашњих послова и Тужилаштва.

“Све је то урађено захваљујући господину Бореновићу, јер је он инстистирао да то лице буде у Анкетном одбору”, рекао је Лукач.

Лукач је додао да Народна скупштина никоме другом није дала право да буде у Анкетном одбору, осим посланика које је именовала, али да је Бореновић то изманипулисао и увео таквог човјека у Анкетни одбор и злоупотријебио повјерење Скупштине.

“Мислим да има одговорност пред Скупштином која би, свакако, требало да разговара о том питању”, рекао је Лукач.

Поводом саопштења СДС-а послије сједнице Анкетног одбора, Лукач је истакао како би волио да се предсједник СДС-а Вукота Говедарица потпише једном у неком саопштењу, а не да се његове изјаве крију иза саопштења странке.

“Ако је већ предсједник те странке, онда нека именом и презименом каже да је то његово мишљење, а не неко саопштење странке, које је неки референт тамо саставио”, рекао је Лукач.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана