Lukač: Na Dan policije, 4. aprila, otvaranje Centra za obuku u Zalužanima

Srna
Lukač: Na Dan policije, 4. aprila, otvaranje Centra za obuku u Zalužanima

Banjaluka - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je da će 4. aprila, na Dan policije Srpske, biti otvoren Centar za obuku specijalne policije u Zalužanima kod Banjaluke, jedinstven kompleks kakav nema nijedna policijska agencija u okruženju.

On je istakao da je Vlada Srpske za te namjene izdvojila šest i po miliona KM i da sva sredstva nisu još potrošena.

"Čeka se da se krene sa vanjskim uređenjem i nadam se da ćemo ubrzo započeti i taj dio posla", rekao je Lukač novinarima nakon obilaska radova na rekonstrukciji i izgradnji novih poligona Centra za obuku.

On je naveo da je Vlada Srpske u ovoj godini izdvojila i tri miliona KM koja će biti uložena u kasarnu u Zalužanima kako bi se opremio prostor, objekti i poligoni za obuku, čime će se kompletirati sadržaji koji će koristiti MUP-u za podizanje na veći stepen kapaciteta obučenosti i opremljenosti.

"Ovo će doprinijeti i tome da sve uprave i druge jednice koje će biti smještene u ovom kompleksu imaju potpun kapacitet za svoj rad i na taj način će dati i bolje rezultate, a Centar za obuku će izvoditi i obuku i za sve policijske strukture MUP-a", naglasio je Lukač.

Osvrćući se na spekulacije o tome ko će obučavati specijalce MUP-a Srpske, Lukač je rekao da su specijalne jednice do sada radile obuke sa evropskim i američkim instruktorima.

"Proteklih godina prošli smo dosta obuka i naše specijalne jedinice su obučene po najsavremenijim svjetskim standardima i nastavićemo i dalje tako da radimo", zaključio je Lukač.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač obišli su danas radove na rekonstrukciji i izgradnji novih poligona centra za obuku u bivšoj kasarni Zalužani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana