Лукач: Мектић никада није био са мном на бихаћком ратишту

Срна
Лукач: Мектић никада није био са мном на бихаћком ратишту

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да апсолутно није истинита изјава министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића да га је спасио рањеног у току протеклог рата на бихаћком ратишту.

"То се никада није десило, јер бих се ја сјећао тако нечега. Не знам да ли је Мектић гледао неки 'Рамбо филм' или нешто слично, али он никада са мном није био на бихаћком ратишту", рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је тачно да је био рањен на бихаћком ратишту, али да то није било 1993. године као што каже Мектић, већ 1994. године.

"У тим дејствима учествовала је само моја јединица. Рањен сам у руку и сам сам изашао, није ме нико износио, чак ни од мојих људи", истакао је Лукач.

Он је рекао да су га приликом тежег рањавања 1995. године на сарајевском ратишту извукли његови људи и спасили.

Мектић је недавно изјавио да је на ратишту био са Лукачем и да га је једном приликом спасио. "Били смо неколико пута на истом ратишту, а највише времена смо провели на бихаћком ратишту", тврди Мектић.

Лукач: Потребан надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да над радом Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ мора постојати надзор, али да то не функционише на нивоу заједничких органа БиХ.

"Једна таква агенција мора да ради за цијелу БиХ, а не само за одређену странку или за поједине политичаре и да се у сваком случају стави под пуну контролу", рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.


Коментаришући медијске наводе да је ОБА БиХ прислушкивала званичнике Хрватске, Лукач је навео да то заслужује темељну истрагу која ће показати да ли се нешто од тога стварно дешава или се дешавало, јер сви грађани заслужују да чују пуну истину о том питању.

Лукач је подсјетио да је министар безбједности БиХ Драган Мектић на један начин потврдио, а послије демантовао ту причу.

Говорећи о могућности замјене јединственог матичног броја новим јединственим идентификатором неутралне структуре у складу са захтјевима ЕУ, Лукач је рекао да је то само једна идеја која ће морати да прође еволуцију, те много договора и преговора да би то било реализовано у БиХ.

"Ми имамо јединствен матични број грађана који је на овим просторима одувијек био у функцији и који добро функционише. Ако треба неки нови систем да се направи да би се нешто побољшало, требаће много времена и стручњака да се укључи у то да бисмо добили нови начин који би био ефикасан", додао је Лукач.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана