Lukač: Konstruisani napad na porodicu predsjednika Srpske

Srna
Lukač: Konstruisani napad na porodicu predsjednika Srpske

Banjaluka - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je Srni da je lažna informacija koju je plasirao jedan poznati sarajevski novinar o Igoru Dodiku, sinu predsjednika Republike, te da je riječ o sračunatoj akciji s najgorim scenarijem koji može da izazove nesagledive posljedice za tu porodicu.

Na pitanje Srne da prokomentariše objavu na "Fejsbuk" stranici novinara Senada Hadžifejzovića u kojoj je, između ostalog, navedeno da je sin predsjednika Srpske Igor Dodik uhapšen u jednom lokalu zbog korištenja narkotika i da je proveo pola sata u policiji, te da je pušten nakon telefonskog poziva njegovog oca Milorada Dodika, Lukač je rekao da je ta informacija potpuno lažna.

"Igor Dodik nikada nije bio priveden u Policijsku upravu Banjaluka, niti u bilo koju drugu policijsku upravu u Srpskoj, a nije nam poznato ni bilo gdje u okruženju", rekao je Lukač.

On je pojasnio da Igor Dodik ima lično obezbjeđenje, kao i ostali članovi porodice predsjednika Srpske, tako da ni zabunom nije mogao da bude priveden i da se nakon toga utvrđuje njegov identitet, jer policajci koji se nalaze u njegovom obezbjeđenju bi se svakako legitimisali i utvrdili njegov identitet ako to već nije bilo poznato.

"Riječ je o potpuno lažnoj informaciji s ciljem jednog konstruisanog napada na porodicu predsjednika. Riječ je o bukvalno sračunatoj akciji s najgorim scenarijem koji može dalje da izazove nesagledive posljedice za porodicu", naveo je Lukač.

Lukač je dodao da će te lažne informacije sarajevskog novinara, najvjerovatnije, na kraju završiti tužbom. /kraj/mđ/fono

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana