Лукач: Конструисани напад на породицу предсједника Српске

Лукач: Конструисани напад на породицу предсједника Српске 23.01.2018 19:33 | Срна

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је Срни да је лажна информација коју је пласирао један познати сарајевски новинар о Игору Додику, сину предсједника Републике, те да је ријеч о срачунатој акцији с најгорим сценаријем који може да изазове несагледиве посљедице за ту породицу.

На питање Срне да прокоментарише објаву на "Фејсбук" страници новинара Сенада Хаџифејзовића у којој је, између осталог, наведено да је син предсједника Српске Игор Додик ухапшен у једном локалу због кориштења наркотика и да је провео пола сата у полицији, те да је пуштен након телефонског позива његовог оца Милорада Додика, Лукач је рекао да је та информација потпуно лажна.

"Игор Додик никада није био приведен у Полицијску управу Бањалука, нити у било коју другу полицијску управу у Српској, а није нам познато ни било гдје у окружењу", рекао је Лукач.

Он је појаснио да Игор Додик има лично обезбјеђење, као и остали чланови породице предсједника Српске, тако да ни забуном није могао да буде приведен и да се након тога утврђује његов идентитет, јер полицајци који се налазе у његовом обезбјеђењу би се свакако легитимисали и утврдили његов идентитет ако то већ није било познато.

"Ријеч је о потпуно лажној информацији с циљем једног конструисаног напада на породицу предсједника. Ријеч је о буквално срачунатој акцији с најгорим сценаријем који може даље да изазове несагледиве посљедице за породицу", навео је Лукач.

Лукач је додао да ће те лажне информације сарајевског новинара, највјероватније, на крају завршити тужбом. /крај/мђ/фоно© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица