Лукач: Ферагет свјесно лаже јавност

Срна
Лукач: Ферагет свјесно лаже јавност

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да сарајевски адвокат Ифет Ферагет свјесно лаже јавност износећи неистине без икаквих доказа да су познате све чињенице у вези са наводним убиством Давида Драгичевића.

Лукач је подсјетио да се Ферагет, иначе непознат јавности Републике Српске и мање познат као бранилац Атифа Дудаковића у вези предмета за ратни злочин почињен над Србима, појавио у Републици Српској у саставу адвокатског тима који је требало да заступа случај “Драгичевић”.

“Убрзо потом, након увида у комплетну ситуацију, адвокатски тим је одустао од случаја, уз потпуно образложење јавности најпознатијег адвоката из региона Анте Нобила да наведени случај користе поједини политичари за своје циљеве и да ништа није онако како група 'Правда за Давида' презентује јавности у смислу да је Давид Драгичевић убијен у организацији и спрези полиције и тужилаштва”, рекао је Лукач Срни.

Он је подсјетио да, након тога, остали чланови адвокатског тима напуштају заступање случаја док једини остаје Ифет Ферагет, који свјесно лаже јавност да су познате све чињенице у вези са наводним убиством Драгичевића.

“У том смислу намјерно лаже да сам лично био присутан на конференцији за новинаре који су одржали припадници МУП-а, на којој су том приликом изнесени одређени ставови из истраге утврђени до тог тренутка у истрази”, рекао је Лукач.

Лукач је додао да Ферагет на исти начин понавља лаж која је политички конструисана с циљем искориштавања случаја у предизборне сврхе, а то је да је тражио од главног окружног тужиоца Желимира Лепира да прекине даљу истрагу случаја.

“То је потпуна лаж јер као министар унутрашњих послова то не могу урадити на било који начин. Том приликом сам само обавијестио Лепира да је МУП поднио извјештај о резултатима истраге у том тренутку и да би било добро да се тужилаштво обрати јавности својим саопштењем о случају због притиска јавности на полицију и тужилаштво у вези са сазнањима о току истраге”, појаснио је Лукач.

Он је додао да је Лепир одговорио да то не може урадити брзо јер мора да сазове колегијум и да одлуче о даљим мјерама.

“Овим путем позивам Лепира да се још једном огласи поводом тога, мада је већ јавно у интервјуу на Алтернативној телевизији рекао да није било никаквих притисака и утицаја из полиције на истрагу”, нагласио је Лукач.

Министар унутрашњих послова Српске је поновио да Ферагет на случају “Драгичевић” ради по налогу из Сарајева да у сваком смислу покуша да искористи тај случај и одржава нестабилност у Републици нападајући институције да не функционишу и да не раде у интересу грађана.

“То је одавно позната мантра коју свакодневно слушамо из сарајевске политичке чаршије са крајњим циљем урушавања институција Републике Српске и преузимања надлежности са нивоа БиХ”, истакао је Лукач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана