Лукач: Биће још смјена у МУП-у

Срна
Лукач: Биће још смјена у МУП-у

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач најавио је данас да ће у МУП-у Српске бити још смјена с циљем стварања тима за који је сигуран да може да се бори против криминала, корупције, тероризима и свих видова борбе које води МУП.

"Смјене су извршене са разлогом. Имам могућности и овлаштења да формирам екипу људи за које сам увјерен да могу пружити најбоље по питању борбе против криминала и корупције и осталих видова борбе које води МУП", рекао је Лукач новинарима у Бањалуци. 

Он је за наводе у појединим медијима о припреми борбених возила Специјалне јединице полиције, рекао да та јединица посједује борбена оклопна возила /БОВ/ од прије 15 година која су у функцији и која су била кориштена у многим акцијама МУП-а.

Лукач је за наводе о припремама других возила, рекао да је ријеч о камионима типа "ТАМ 150" добијеним од војске, а који се, уз помоћ донација међународне заједнице, прилагођавају телекомуникационим средствима и биће највише кориштени у елементарним непогодама.

"С тим циљем таква донација међународне заједнице и постоји. То су мобилни центри комуникације који су веома ефикасни у ситуацијама елементарних непогода", рекао је Лукач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана