Лукач: Бацам у корпу изјаве попут оних које даје Пандуревићева

Ж. Д.
Лукач: Бацам у корпу изјаве попут оних које даје Пандуревићева

Сарајево - Потпредсједник СДС-а Александра Пандуревић изнијела је у петак низ оптужби на рачун Владе РС због става да је одлука о формирању координационог тијела за борбу против тероризма коју је у Савјет министара БиХ послао министар безбједности Драган Мектић пренос надлежности.

Она је устврдила да је Мектић само хтио да преименује Ударну групу за борбу против тероризма у координационо тијело и да је једина измјена да се на њеном челу налази министар безбједности, а не главни тужилац БиХ.

- Влада и министар унутрашњих послова РС Драган Лукач треба народу да објасне зашто су им прихватљивији главни тужилац Горан Салиховић и директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић од Мектића и директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (SIPA) Перице Станића. Ударна група, која се прије неколико дана састала, формалноправно не постоји и Лукач није њен члан јер га тамо никада није именовао Савјет министара - казала је Пандуревићева.

Премијер РС Жељка Цвијановић рекла је да Влада нема потребу да некога фаворизује.

- Држимо се Устава и закона. Влада неће ни на који начин да улази у обрачун, можда и рат који постоји на нивоу БиХ између различитих институција у којима настоје нешто одузети једни другима - рекла је Цвијановићева оцијенивши да Пандуревићева баш ништа не зна о раду Владе.

Лукач каже да изјаве попут оних које је дала Пандуревићева баца у корпу јер она није адекватан саговорник за било коју причу о борби против тероризма и безбједносним питањима.

- Поред силних улога које је себи прибавила, Пандуревићева је изгледа постала Мектићев и Станићев портпарол. Њена прича - казао је Лукач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана