Лука Петровић најбоље рјешење за Требиње

Срна
Лука Петровић најбоље рјешење за Требиње

Требиње - Кандидат коалиције окупљене око СНСД-а за градоначелника Требиња за предстојеће локалне изборе Лука Петровић вечерас је у Требињу поручио да ће први и приоритетни задатак њега и његовог тима бити смањење незапослености свих категорија становништва и побољшање пословне климе, те најавио убједљиву побједу 2. октобра.

На представљању Петровића за кандидата за градоначелника Требиња коме је присуствовало више од хиљаду грађана, међу којима су били и одборнички кандидати и коалициони партнери, Петровић је изразио убјеђење да је тим који предводи побједнички и да може да задовољи све потребе овог града који то заслужује "након четворогодишњег посртања и пропадања".


"У случају да не будемо радили на том плану, нећемо се кандидовати за будуће локалне изборе", поручио је Петровић, напомињући да ни сада не сједе "скрштених руку", већ да су у преговорима са четири велика инвеститора из Србије који желе да прошире своје капацитете у Требињу.

Према његовим ријечима, најважнији инвестициони пројекти биће завршетак изградње ХЕ "Дабар" и Горњих хоризоната, што ће допринијети побољшању цјелокупне привреде у источној Херцеговини.

Петровић је најавио и дугочекани почетак ревитализације магистралног пута Требиње-Љубиње, затворени базен на Абазовини, те довршетак обилазнице око града и изградњу конгресног центра.

Он је указао да је срамно понашање актуелне градске власти која четири године није жељела да помогне Фудбалски клуб /ФК/ "Леотар", наводећи да ће у наредном периоду за потребе најстаријег спортског колектива бити изграђен фудбалски терен са вјештачком травом.

"Град Требиње треба да се умије. Ово је град туризма и гостољубља и овај град заслужује главног архитекту града који ће се посветити свакој улици, кући и фасади", рекао је Петровић, додајући да је неопходно побољшати пољопривреду и инфраструктуру, те субвенционисати младе брачне парове и њихово запошљавање и стамбено збрињавање.

Потпредсједник СНСД-а Љубица Миљановић истакла је да грађани Требиња овај пут не смију погријешити, те да је Лука Петровић најбољи избор за првог човјека града, јер има све предиспозиције и знање да га учини што пожељнијим за живот.

"Живимо у граду у коме се понајбоље зна шта значи погрешан избор како у политици, тако и у животу", рекла је Миљановићева и додала да је СНСД у Требињу формирао побједнички тим на челу са капитеном Петровићем.

Луку Петровића за градоначелника Требиња на предстојећим изборима подржаће требињски одбори Социјалистичке партије /СП/, Демократског народног савеза /ДНС/, Уједињене Српске и "Радикално боље - СРС-СРС РС", чији су представници вечерас потписали Споразум да челницима градског СНСД-а.

Коалициони партнери поручили су да је њихова одлука једина исправна јер је Петровић право рјешење да град крене путем просперитета и да се гради, те да ће он са својим животним и политичким искуством у наредне четири године бити фактор кохезије, наглашавајући да је "крајње вријеме да грађани Требиња демократски и путем избора у октобру смијене актуелну и неспособну градску власт".

Предсједник Градског одбора ДНС-а Петар Иванковић позвао је грађане да подрже Луку Петровића за градоначелника Требиња.

"Основни разлог што смо подржали Петровића јесте то што смо коалициони партнери са СНСД-ом, те што је овај тим без икаквих лажних обећања спреман да преуземе многе ствари да би се покренуле набоље у овом граду, првенствено мислим на рјешавање запослења младих, покретање привреде и других пројеката", поручио је Иванковић.

Предсједник требињског одбора СП-а Рајко Ћапин истакао је да неће бити лако спровести многе реформе и новитете, али да присутна енергија, воља и снага свих коалиционих партнера обећавају да замисао могу спровести у дјело и изразио увјерење да ће заједно са Петровићем допринијети бољитку у свим сегментима развоја овог града.

Предсједник градског одбора Уједињена Српска Мијат Шаровић истакао је да су добили подршку од Петровића да ће приоритети ове партије које су му представили бити дио развојних планова града Требиња у наредних четири године, због чега су, како каже, одлучили да подршка буде узајамна.

Носилац листе "Радикално боље-СРС-СРС РС" Славиша Гркавац рекао је да су ове политичке партије на прошлим изборима учествовале заједно са Савезом за промјене и да су незадовољни сарадњом и њиховом политиком, због чега су одлучили да њихов избор овај пут буде Лука Петровић.

Током представљања кандидата за градоначелника Требиња Луке Петровића организована је хуманитарна акција за помоћ Удружењу дјеце са посебним потребама и Удружењима особа са инвалидитетом на којој је прикупљено 13.100 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана