Luka Petrović, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja: Vratiću gradu sjaj, razvoj i jedinstvo

Vedrana Kulaga
Luka Petrović, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja: Vratiću gradu sjaj, razvoj i jedinstvo

Gradska vlast mora da bude dostupna svim građanima, što do sada nije bio slučaj, a pored toga, želimo da oživimo grad i da omogućimo normalan život za sve ljude u njemu, kaže kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Luka Petrović.

* GLAS: Šta očekujete od predstojećih lokalnih izbora i šta će oni donijeti stanovnicima Vašeg grada?

PETROVIĆ: Široka koalicija koja podržava moju kandidaturu ostvariće ubjedljivu pobjedu i u trci za Skupštinu grada i za gradonačelničku poziciju. Time ćemo obezbijediti uslove za normalan rad i funkcionisanje. Naši ciljevi su jasni i to su prepoznali svi ljudi. Želimo da upoznamo svaku porodicu i njen problem i da za svaku kuću obezbijedimo barem jedno radno mjesto.

* GLAS: Šta je u osnovi Vašeg programa i za šta ćete se zalagati?

PETROVIĆ: Gradska vlast mora da bude dostupna svakom građaninu, ali to do sada nije bio slučaj. Upravo je to suština našeg djelovanja - da stvari promijenimo iz temelja i idemo ka boljem. Jedan od ključnih ciljeva je da napravimo funkcionalne mjesne zajednice koje će prepoznavati probleme, od puteva, vodovoda, rasvjete, preko privatnog preduzetništva, zapošljavanja, do socijalnih problema. Lepeza pomoći biće raspoloživa svakoj mjesnoj zajednici i na taj način želimo da oživimo naš grad i da svakom naselju i svakoj porodici pružimo normalan život.

* GLAS: Šta ćete prvo uraditi ako pobijedite na izborima?

PETROVIĆ: Prvi naš korak biće da pozovemo na jedinstvo u našem gradu i da uposlimo timove za realizaciju zacrtane platforme.

* GLAS: Zašto građani treba da glasaju za Vas, a ne za drugog kandidata?

PETROVIĆ: Građani treba da glasaju po svojoj savjesti, a nipošto da odlučuju na osnovu dijeljenja pomoći koje je na sceni u posljednjih mjesec, ma sa koje strane to dolazilo. Sigurno je da će im prilikom mjerenja između dva kandidata biti lako odlučiti. Opredijeljen sam za rad sa velikim timom iza svojih leđa, za komunikaciju sa građanima i za pomoć gdje god se ukaže potreba za tim. Biću dostupan svima, odnosno gradonačelnik svih građana, ma koliko to zvučalo kao fraza.

* GLAS: Kako biste ocijenili protivkandidata?

PETROVIĆ: Slavko Vučurević je za 48 plata, koliko je dobio, radio samo mjesec i to ovaj pred izbore. To je čovjek kome se može pripisati veliki nerad i nebriga za običnog čovjeka i porodicu. Jedino je uspješan u bacanju prašine u oči i neargumentovanom i bezobraznom prozivanju drugih.

Podrška

* GLAS: Kako ćete garantovati građanima da ćete ispuniti obećano ako pobijedite?

PETROVIĆ: Imamo podršku najviših institucija RS, od predsjednika do Vlade, za sve napisano u zajedničkoj platformi. Želimo komunikaciju sa Banjalukom i razvoj, a ne podvojenost, svađe i raskole. U saradnji sa ministarstvima, a već smo u komunikaciji, realizovaćemo sve predviđene aktivnosti iz predizbornog programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana