Ljubiša Ćosić, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo: Rad garancija za sigurnu pobjedu

Željka Domazet
Ljubiša Ćosić, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo: Rad garancija za sigurnu pobjedu

Osnov za sigurnu pobjedu su rezultati koji su iza nas. U periodu koji je ispred nas čeka nas puno posla da bismo realizovali jedan od ključnih prioriteta, a to je izgradnja poslovne zone, kaže kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

* GLAS: Šta očekujete od predstojećih izbora i šta će oni donijeti stanovnicima Vaše opštine?

ĆOSIĆ: Od starta kampanje sam apelovao na fer političku borbu zasnovanu na argumentima i činjenicama, ali kako je vrijeme odmicalo, što je bila praksa i prethodnih predizbornih kampanja i izbora, evidentna je politička netrpeljivost zasnovana na lošim i neistinitim političkim porukama. Bez obzira na takav pristup naših suparnika, SNSD vodi čistu političku borbu uz potpunu vjeru i sigurnost u izbornu pobjedu. Naše uvjerenje u izbornu pobjedu garantuje stanovnicima opštine nastavak daljeg progresa i razvoja opštine u svakom segmentu nadležnosti jedne jedinice lokalne samouprave. U prethodne četiri godine smo pokazali kvalitetan način vršenja vlasti i nastavićemo da to činimo još snažnije.

* GLAS: Šta je u osnovi Vašeg programa i za šta ćete se zalagati?

ĆOSIĆ: Fokus našeg predizbornog programa za period 2016-2020. godina je podrška privredi kroz više različitih mjera i instrumenata. Kao najvažniju aktivnost planiramo izgradnju poslovne zone u vlasništvu opštine Istočno Novo Sarajevo u koju bi smjestili do 15 privrednih subjekata, koji bi zaposlili 300 do 400 radnika u periodu do 2020. godine. Takođe, nastavljamo sa politikom kreiranja godišnjih programa podsticaja za privredu i poljoprivredu, odnosno za ljude koji pokreću novi biznis i samozapošljavaju se i za ljude koji planiraju da prošire svoj biznis. U oblasti infrastrukture ćemo raditi na daljem paralelnom razvoju urbanog i ruralnog dijela opštine. Najvažniji projekti su izgradnja gradskog trga, završetak gradnje sportske dvorane i izgradnju nove saobraćajnice u centru opštine sa četiri saobraćajne trake. Na taj način bi stvorili osnovu za dalje širenje urbanog dijela opštine.

* GLAS: Zašto građani treba da glasaju za Vas, a ne za druge kandidate?

ĆOSIĆ: U periodu vršenja vlasti od 2012. do 2016. godine, što je prvi mandat SNSD-ovog načelnika ove opštine od kada ona postoji, pokazali smo da smo, bez obzira na tešku finansijsku situaciju i stanje koje smo naslijedili, imali dovoljno snage da se izborimo sa svim problemima. Osim toga ispunili smo najveći dio obećanja datih građanima u predizbornoj kampanji 2012. godine i to je dovoljno da ponovo dobijemo podršku.

* GLAS: Kako ćete garantovati građanima da ćete ispuniti obećano ako pobijedite?

ĆOSIĆ: Program rada koji smo predstavili javnosti je u potpunosti opipljiv i prepoznatiljiv, a takođe predstavlja i nastavak onog što smo do sada radili građani na osnovu urađenih projekata imaju dovoljne garancije za naš uspjeh i ispunjenje datih obećanja.

* GLAS: Kako biste ocijenili protivkandidate?

ĆOSIĆ: Nemam potrebu i ne želim da ocjenjujem protivkandidate. Ovo je politička utakmica koja zaslužuje nivo političkog poštovanja i poštovanje granica korektnosti do nivoa privatnosti  tako da je uvažavanje političkih različitosti suština ocjene mojih protivkandidata.

Budžet prvi izazov

* GLAS: Šta ćete prvo uraditi ako pobijedite na izborima?

ĆOSIĆ: Odmah nakon pobjede nastaviću redovne aktivnosti u opštinskoj upravi. Oktobar je period pripreme nacrta budžeta za narednu godinu, a svaka nova godina je novi budžetski izazov. Potrudiću se da aktivnosti i projekte koje smo planirali za ovu godinu, a koji ne budu realizovani do 2. oktobra, završimo do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana