Љубичић: Несхватљиве критике напора у борби против тероризма

Срна
Љубичић: Несхватљиве критике напора у борби против тероризма

Београд - Државни секретар Министарства унутрашњих послова Србије Јана Љубичић рекла је данас да су несхватљиве изјаве оних који критикују напоре које Србија и Република Српска улажу у борбу против тероризма.

Љубичићева сматра да су, у времену када се цијели свијет бори против те пошасти која је глобална пријетња, такве оптужбе у најмању руке неозбиљне и непримјерене, а прије свега неосноване.


"Није јасно како јачање капацитета у борби против тероризма може довести до кризе у добросуседским односима", изјавила је Љубичићева, а саопштило Министарство унутрашњих послова.

Она је додала да је антитерористичка вјежба "Дрина 2016" изведена на територији Србије и да јој је циљ био јачање и сарадња у борби против тероризма и свих безбједносних изазова.

"Србија је суверена држава и неће допустити да јој било ко са стране одређује шта ће радити на својој територији", закључила је Љубичићева.

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић назвао је данашњу вјежбу "забрињавајућим звецкањем наоружањем на Дрини", оцјењујући да се тиме могу довести у кризу добросусједски односи БиХ и Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана