Lijanovićima određene mjere zabrane

Srna
Lijanovićima određene mjere zabrane

Sarajevo - Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH odredilo je mjere zabrane za petoricu uhapšenih u akciji "Brend", kojima je danas ukinut pritvor, potvrđeno je Srni u ovom sudu.

Pritvor je ukinut potpredsjedniku Vlade Federacije BiH Jerku Ivankoviću Lijanoviću, njegovoj braći Jozi i Slavi, ministru pravde FBiH Miloradu Bahilju i knjigovođi Mirku Galiću.

Njima su određene mjere zabrane putovanja, napuštanja mjesta boravka, preduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti, posjećivanja nekih mjesta, sastajanja sa određenim licima i naloženo im je obavezno javljanje nadležnom organu jednom sedmično.

Oni će biti pušteni iz pritvora nakon što predaju važeće putne isprave.

Odluka je donesen nakon žalbi advokata Lijanovića.

Lijanovići, Bahilj i Galić uhapšeni su prije dva mjeseca u akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, a sumnjiče se za organizovani kriminal, utaju poreza i pranje novca čime su budžet BiH oštetili za 11,6 miliona KM.

U pritvoru su proveli mjesec dana, a Sud BiH je nedavno, na prijedlog Tužilaštva, donio odluku da im pritvor bude produžen za dva mjeseca i trebalo je da traje do 29. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana