Лијановићима одређене мјере забране

Срна
Лијановићима одређене мјере забране

Сарајево - Вијеће Апелационог одјељења Суда БиХ одредило је мјере забране за петорицу ухапшених у акцији "Бренд", којима је данас укинут притвор, потврђено је Срни у овом суду.

Притвор је укинут потпредсједнику Владе Федерације БиХ Јерку Иванковићу Лијановићу, његовој браћи Јози и Слави, министру правде ФБиХ Милораду Бахиљу и књиговођи Мирку Галићу.

Њима су одређене мјере забране путовања, напуштања мјеста боравка, предузимања одређених пословних активности или службених дужности, посјећивања неких мјеста, састајања са одређеним лицима и наложено им је обавезно јављање надлежном органу једном седмично.

Они ће бити пуштени из притвора након што предају важеће путне исправе.

Одлука је донесен након жалби адвоката Лијановића.

Лијановићи, Бахиљ и Галић ухапшени су прије два мјесеца у акцији Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, а сумњиче се за организовани криминал, утају пореза и прање новца чиме су буџет БиХ оштетили за 11,6 милиона КМ.

У притвору су провели мјесец дана, а Суд БиХ је недавно, на приједлог Тужилаштва, донио одлуку да им притвор буде продужен за два мјесеца и требало је да траје до 29. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана