Lažne diplome zatvaraju vrata Njemačke

D. K.
Lažne diplome zatvaraju vrata Njemačke

Banjaluka - Ambasada Njemačke u BiH upozorila je na pojavu falsifikovanih diploma "Gete instituta" zbog kojih će svima koji ih budu posjedovali biti onemogućeno zaposlenje u toj zemlji.

- Institut krivično tereti svaku osobu koja priloži falsifikat njihove diplome. Zbog falsifikovanih sertifikata tim licima biće zabranjeno polaganje ispita u trajanju od jedne godine, a ambasada Njemačke odbiće im i zahtjeve za vizu - navedeno je u saopštenju.

Iz njemačke ambasade poručuju da će za one koji budu posjedovali lažna dokumenta biti uvedena i duža zabrana ulaska u Njemačku.

Podsjećaju da podnosioci zahtjeva za vizu u ambasadi Njemačke često prilažu falsifikovane sertifikate ovog instituta prilikom predaje dokumenata.

- Naši radnici redovno završavaju obuke kako bi mogli prepoznati falsifikate. Dakle, falsifikati uvijek budu otkriveni - upozoravaju iz Ambasade Njemačke u BiH.

S druge strane, od početka ove godine zaposlenju u Njemačkoj mogu se nadati ne samo oni koji imaju zanimanje koje se nalazi na listi deficitarnih nego svi koji pronađu poslodavca voljnog da ih zaposli.

Od 1. januara, naime, Njemačka je ublažila zakonske uslove za pristup njemačkom tržištu rada za državljane BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana