Лажне дипломе затварају врата Њемачке

Д. К.
Лажне дипломе затварају врата Њемачке

Бањалука - Амбасада Њемачке у БиХ упозорила је на појаву фалсификованих диплома "Гете института" због којих ће свима који их буду посједовали бити онемогућено запослење у тој земљи.

- Институт кривично терети сваку особу која приложи фалсификат њихове дипломе. Због фалсификованих сертификата тим лицима биће забрањено полагање испита у трајању од једне године, а амбасада Њемачке одбиће им и захтјеве за визу - наведено је у саопштењу.

Из њемачке амбасаде поручују да ће за оне који буду посједовали лажна документа бити уведена и дужа забрана уласка у Њемачку.

Подсјећају да подносиоци захтјева за визу у амбасади Њемачке често прилажу фалсификоване сертификате овог института приликом предаје докумената.

- Наши радници редовно завршавају обуке како би могли препознати фалсификате. Дакле, фалсификати увијек буду откривени - упозоравају из Амбасаде Њемачке у БиХ.

С друге стране, од почетка ове године запослењу у Њемачкој могу се надати не само они који имају занимање које се налази на листи дефицитарних него сви који пронађу послодавца вољног да их запосли.

Од 1. јануара, наиме, Њемачка је ублажила законске услове за приступ њемачком тржишту рада за држављане БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана