Lažna dojava o bombi na sarajevskom aerodromu

klix.ba
Lažna dojava o bombi na sarajevskom aerodromu

Sarajevo - Na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu završen je KDZ pregled putnika i prtljage nakon anonimne dojave o bombi.

 

"Na Sarajevskom aerodromu je u 22:45 sati završen kontradiverzioni pregled putnika, kompletnog aviona i svog prtljaga u skladu sa procedurama tokom kojeg nije pronađeno ništa od nedozvoljenih materija koje bi mogle ugroziti sigurnost civilnog vazduhoplovstva", potvrdila je za klix.ba portparol Granične policije BiH Sanela Dujković.

Kako je navela Dujković, na aerodromu se sve odvija kao i prije dojave o bombi.

Podsjećamo, o večerašnjim aktivnostima na Međunarodnom aerodromu Sarajevo su upoznate i druge policijske agencije na državnom nivou - SIPA, Ministarstvo bezbjednosti, Federalna uprava policije, MUP Kantona Sarajevo i Uprava za direktno oporezivanje, te sigurnosni sektor javnog prduzeća Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Sporna dojava o bombi se odnosila na avion Turkiš eirlainska.

Granična policija se zahvalila sektoru sigurnosti Međunarodnog aerodroma Sarajevo koja im je pružila pomoć pri KDZ pregledu i bila koordinacija sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i OSA-om.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana