Laž da su ruski specijalci i obavještajci u Srpskoj

Srna
Laž da su ruski specijalci i obavještajci u Srpskoj

Banjaluka - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske demantuje informaciju pojedinih medija iz Federacije BiH da u Srpskoj navodno boravi "148 ruskih specijalaca i obavještajaca".

MUP je Srni saopštio da je obaviješten da će na području Republike Srpske boraviti određen broj ruskih državljana, uglavnom umjetnika i članova umjetničkih društava iz Ruske Federacije koji učestvuju na manifestaciji povodom obilježavanja 100 godina od Prvog svjetskog rata koju organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske sa Ruskom Federacijom.

"Za sve dodatne informacije molimo medije da se obrate organizatorima ove kulturne manifestacije, a navode žda im je MUP Srpske sugerisao da se ne prijavljuju Službi za poslove za strancima BiHž, smatramo zlonamjernim i nekorektnim", dodaje se u saopštenju.

Iz MUP-a pozivaju medije da ubuduće prvo zvanično provjere takve informacije prije nego što ih objave, a ne da šire neistine i uznemiruju javnost.

Prema navodima federalnih medija, na području Republike Srpske prije nekoliko dana stiglo je 148 ruskih specijalaca, koji su navodno smješteni u tri hotela na području Laktaša, dok je jedan dio ruskih specijalaca smješten u Centar za obuku policijskih snaga MUP-a Republike Srpske na Palama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana