Лаж да су руски специјалци и обавјештајци у Српској

Срна
Лаж да су руски специјалци и обавјештајци у Српској

Бањалука - Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске демантује информацију појединих медија из Федерације БиХ да у Српској наводно борави "148 руских специјалаца и обавјештајаца".

МУП је Срни саопштио да је обавијештен да ће на подручју Републике Српске боравити одређен број руских држављана, углавном умјетника и чланова умјетничких друштава из Руске Федерације који учествују на манифестацији поводом обиљежавања 100 година од Првог свјетског рата коју организује Министарство просвјете и културе Српске са Руском Федерацијом.

"За све додатне информације молимо медије да се обрате организаторима ове културне манифестације, а наводе жда им је МУП Српске сугерисао да се не пријављују Служби за послове за странцима БиХж, сматрамо злонамјерним и некоректним", додаје се у саопштењу.

Из МУП-а позивају медије да убудуће прво званично провјере такве информације прије него што их објаве, а не да шире неистине и узнемирују јавност.

Према наводима федералних медија, на подручју Републике Српске прије неколико дана стигло је 148 руских специјалаца, који су наводно смјештени у три хотела на подручју Лакташа, док је један дио руских специјалаца смјештен у Центар за обуку полицијских снага МУП-а Републике Српске на Палама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана