Лагумџија остаје предсједник СДП-а

Klix.ba
Лагумџија остаје предсједник СДП-а

Сарајево - Предсједништво Социјалдемократске партије одржало је у понејдељак ванредну сједницу на којој су донијели неколико закључака који су услиједили након изборног дебакла.

Девет и по сати трајала је сједница Предсједништва СДП-а. Толико је било потребно да се усвоје закључци који ће бити предочени Главном одбору СДП-а.

"Свјесни смо чињенице да постоји одговорност комплетног водства СДП-а за резултате. То је подложно једној озбиљнијој анализи. Пораз није нешто за чиме треба жалити уколико се не извуку поуке. Можда их нисмо извукли прије четири године па смо се нашли у ситуацији у којој јесмо. У складу са Статутом морамо доћи до новог руководства СДП-а и донијели смо једногласно закључкле. Предлажемо Главном одбору да се у најкраћем могућем року организује ванредни Конгрес. Свјесни смо чињенице да има пуно тога што је у Статуту зрело за озбиље промјене и потребни су кораци за демократизацију СДП-а", казао је лидер СДП-а Златко Лагумџија.

Светозар Пударић, Нермин Никшић и Лидија Кораћ чине групу која ће направити радну верзију Статута.

"Евиденција чланства СДП-а је зрела за ревизију. Има мјеста у којима смо добили мање гласова од броја чланова партије", додао је Лагумџија.

У петак ће бити први драфт Статута који ће бити предочен Главном одбору који се одржава дан касније.

"Идемо са приједлогом Главном одбору да се оставке које су урађене и најављене ставе ад акта из разлога што долазимо до новог руководства за нешто више од мјесец дана", казао је Лагумџија.

"Сви чланови СДП-а имају право да нуду бирани за чланове Главног одбора и предсједника СДП-а. Једини члан који то неће бити сам ја. На Конгресу ће делегати изабрати предсједника и Главни одбор. Сви кандидати за предсједника СДП-а ће бити дужни да напишу план како мисле водити СДП, како виде рад и консолидацију партије. Позивамо друге политичке партије да што је могуће прије примјене изборне резултате", казао је Лагумџија.

"Немамо двије струје ни двије фракције у СДП-у. Стање у СДП-у је јако важно за БиХ. Ситуација је у БиХ ванредна одавно, а у СДП-у од недавно", додао је лидер СДП-а.

Када је у питању ванредни или редовни Конгрес, он је рекао да није било дилеме међу члановима Предсједништва СДП-а.

Он је додао да је очекивао Дениса Бечировића и да се зачудио што није дошао. Сједницу је напустио и Јасмин Имамовић, начелник Тузле, рекао је Лагумџија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана