Kusturica: Riječ koju Putin izgovori stoji kao tvrđava

Tanjug
Kusturica: Riječ koju Putin izgovori stoji kao tvrđava

Andrićgrad - Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica istakao je da je pobjeda Vladimira Vladimiroviča Putina na izborima za predsjednika Ruske Federacije dokaz da riječ koju on izgovori stoji kao tvrđava, dok govor većine njegovih zapadnih kolega, prema već ustaljenom redu, od istine pravi laž.

"Ta pobjeda nije samo njegova! Veliki rezultat su pomogli vodeći političari u Engleskoj, njihove kolege u Njemačkoj i Francuskoj. Kao da su zaboravili kako je laž o upotrebi hemijskog oružja već provaljena u Iraku, a čak je i Toni Bler priznao ovu vampirsku djelatnost, pa je u štampi Engleske i Amerike bilo riječi o njegovoj odgovornosti. Prevario čitavu civilizaciju, novi rat je započet. Nije suđen vjerovatno zbog toga što se stvarnim vlasnicima zapadne demokratije činilo da će prevara moći još da se koristi", istakao je Kusturica, komentarišući ubjedljivu pobjedu Putina na predsjedničkim izborima u Rusiji. 

On je naveo da je u slučaju Rusije i izbora tempiran proces koji jedino Rusima nije odgovarao. 

"Zašto bi Rusija ubijala po Engleskoj nervnim gasom nekoliko dana uoči izbora i njima toliko važnog Svjetskog prvenstva u fudbalu? Zašto bi Putin kvario reputaciju svoje zemlje na dan svojih izbora? Tu logiku su zanemarili Tereza Mej, Boris Džonson, ali i onaj koji je mislio da će afera onemogućiti Vladimira Vladimiroviča da postane predsjednik Ruske Federacije. Desilo se obrnuto", rekao je Kusturica za portal "Iskra". 

On je dodao da je Putinova pobjeda skoro 20 odsto veća nego na predsjedničkim izborima iz 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana