Kuntoš nevin u slučaju Dejtonski sporazum

Agencija
Kuntoš nevin u slučaju Dejtonski sporazum

Banjaluka - Republičko javno tužilaštvo obustavilo je istragu protiv Željka Kuntoša kod kojeg je u novembru prošle godine pronađena kopija Dejtonskog sporazuma.

U obrazloženju je navedeno da istragom nije pribavljeno dovoljno dokaza da je Kuntoš primjerak Dejtonskog sporazuma na engleskom jeziku u toku 2017. nudio na prodaju za 100.000 KM ili neki drugi novčani iznos.

- Ni jedan od svjedoka ili drugi dokaz nije potvrdio da je osumnjičeni nudio dokument na prodaju iz čega se izvodi zaključak da nema dovoljno dokaza da je osumnjičeni učinio krivično djelo trgovina uticajem - navelo je tužilaštvo.

Kuntoš se obratio medijima od kojih je zatražio da upoznaju javnost o obustavi istrage protiv njega.

- Zahtijevam da se meni i mojoj porodici javno izvinite za neprijatnosti nastale iznošenjem netačnih informacija. Takođe, zahtijevam da u proporcionalnom obimu, kao i kada ste svojim izvještavanjem prejudicirali moju krivicu, objavite informaciju o tome da sam "u spektakularnoj akciji" u kojoj je MUP RS neopravdano trošio novac poreskih obveznika, privođen bez ikakvog osnova - naveo je Kuntoš i dodao da je sedam godina bio šef obezbjeđenja pr(Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana