Куљанчић велича терористу и напад у Зворнику

Горан Маунага
Куљанчић велича терористу и напад у Зворнику

Власеница - Вехабија Мехмед Куљанчић из Власенице написао је на свом “Фејсбук” профилу да стоји уз терористу Нердина Ибрића који је извршио терористички напад на Полицијску станицу у Зворнику и убио полицајца Драгана Ђурића, а ранио двојицу његових колега.

Ибрић, који је упао у Полицијску станицу вичући “алаху екбер”, убијен је у размјени ватре са полицијом.

- Цијела Босна и сав свијет да су против тебе и твог дјела ја сам уз тебе и молим Алаха драгог да ти подари све љепоте џенета и теби и твом оцу, амин - написао је Куљанчић уз Ибрићеву фотографију.

Припадници Полицијске станице у Власеници, чим су сазнали за Куљанчићеву поруку, покренули су провјере, а истрага још траје. У полицији кажу да је у оваквим и сличним случајевима неопходна хитна реакција како би се предуприједило могуће нарушавање безбједности.

- Ријеч је о психолошки неуравнотеженој особи сумњивог понашања. За Куљанчића постоје подаци да је близак радикалним исламистичким круговима и да је код њега у посљедње вријеме евидентна промјена понашања. Према нашој процјени, он представља опасност по безбједност - кажу у власеничкој полицији, наводећи да им је Куљанчић познат одраније по вршењу кривичних дјела и да је хапшен због посједовања дроге.

Припадници Полицијске станице Власеница раније су против Куљанчића поднијели извјештај Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву након што је на свом “Фејсбук” профилу остављао пријетеће поруке и вријеђао српски народ.

- Срби ј.... вам дјецу и матер а посебно ће вам шеф ј..... матер, запамтите то - написао је Куљанчић у марту прошле године на свом “Фејсбук” профилу.

Котор Варош

У Котор Варошу је прије неколико дана ухапшен па пуштен Санел Мензил због коментара на “Фејсбуку” који је сам уклонио пола сата након што га је објавио. У коментару је критиковао одлуку да у ФБиХ буде проглашен дан жалости због терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику, али је и осудио сам чин Ибрића.

 

 

Истрага

Тужилац Дубравко Чампара, који води истрагу о терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику, каже да обављају вјештачења и да ће након тога имати више прецизних података о свим дешавањима у вези са нападом. Портпарол брчанске полиције Халид Емкић казао је да безбједност у дистрикту није угрожена, а да су информације у којима се тврдило супротно биле лажне.

Г. М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана