Kruna sezone Veselina Masleše godišnji koncert u decembru

S. A.
Kruna sezone Veselina Masleše godišnji koncert u decembru

Banjaluka - Kruna na još jednu uspješnu sezonu Ansambla narodnih igara i pjesama "Veselin Masleša" biće veliki godišnji koncert u decembru. Na taj način će ujedno biti i najavljena naredna sezona kada ovo društvo slavi 70 godina postojanja i rada.

Direktor ansambla Nemanja Knežević rekao je da se nakon mnogobrojnih putovanja koje su imali ove godine vraćaju domaćim obavezama među kojima je i priprema za koncert Velikog narodnog orkestra ANIP "Masleša", koji će biti održan u novembru.

- Godišnji koncert folklornog "A" ansambla planiran je u decembru i to će biti dobra najava za narednu jubilarnu sezonu našeg društva - kazao je Knežević.

Prema njegovim riječima, ova godina je bila izuzetno uspješna, jer smo do avgusta imali 34 nastupa na domaćoj, regionalnoj i inostranoj sceni.

- U našem gradu imali smo četiri cjelovečernja koncerta od kojih je jedan "Festival srpskog folklora", koji se organizuje drugu godinu zaredom. Osim toga, nastupali smo u svečanom programu za Dan Republike i Bogojavljensku litiju, proslavu 25 godina postojanja Policije RS i Radio-televizije RS, zatim u programu Dana pobjede nad fašizmom, nastup povodom svjetske konvencije i koncert "Autizam govori srcem" - rekao je Knežević.

Dodao je da su uspješne nastupe imali i u Srbiji, Grčkoj, Poljskoj, Italiji i Bugarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana