Круг 99: Интелектуалци заговарају јачање протектората у БиХ

Ж. Д.
Круг 99: Интелектуалци заговарају јачање протектората у БиХ

Сарајево - Неопходно је да OHR почне са радом како бонска овлашћења не би остала мртво слово на папиру, а Дејтонски споразум није ни замишљен да дјелује без високог представника у земљи, поручено је са јучерашње сесије Асоцијације независних интелектуалаца "Круг 99" у Сарајеву.

- Сви проблеми изричито показују да је више него сазрело вријеме да високи представник коначно дјелује. Сада више него икада видимо да је крајње вријеме за то - казала је професор Факултета за криминалистику, криминологију и безбједносне студије Лада Садиковић.

На дјеловање OHR-а позвао је и амерички професор филозофије Дејвид Петигру, који је био гост на сесији, предложивши и да високи представник покрене и пружи подршку уставним реформама.

Посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Лазар Продановић казао је да о снази и кредибилности такозваних интелектуалаца окупљених у "Кругу 99" најбоље говори чињеница да нису у стању понудити рјешење него позивају високог представника да то учини и понижавају институције БиХ.

- Вријеме високог представника давно је прошло и давно је требао отићи из ове земље. Никаква рјешења високог представника неће донијети ништа добро овој земљи - истакао је Продановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана