Prijetnje smrću odgovor na prijavu

Radmila Đević
Prijetnje smrću odgovor na prijavu

Foča - "Tebe i Gocija nema, znajte to, evo sad ovo znajte javno!"

 

Ovo je sadržaj jedne od SMS poruka koju je primio Nedeljko Pavlović, direktor firme "Srbinje putevi", nakon što je policiji prijavio da aktuelni načelnik Foče Zdravko Krsmanović krši Zakon o javnim nabavkama.

U poruci koja je skenirana i u posjedu je "Glasa Srpske" kao pošiljalac potpisano je "Krsmanović". Prijetnje nisu ostale na tome, već je Nedeljko primio još jednu poruku prijetećeg sadržaja, samo nekoliko minuta kasnije.

U toj poruci, koja je takođe u našem posjedu, a pomalo vulgarnog je sadržaja, stoji: "Šupci, smanjite gas malo da vas ne bi mrak pojeo".

Cijeli slučaj Pavlović je juče ujutro prijavio fočanskoj policiji.

- Meni se prijeti smrću i jako sam uznemiren zbog toga. Išao bih u selo da radim, ali sada mi nije svejedno. Otišao sam jutros u policiju i predao svoj telefon i oni dalje rade na slučaju - kaže Pavlović.

On dodaje da je prvu poruku dobio u četvrtak oko pola osam uveče, u kojoj se prijeti njemu i Gordanu Pavloviću, vlasniku firme "Srbinje putevi" i kaže "da ih nema".

- Jasno piše da je pošiljalac Krsmanović. Da li je to neka šifra, ne razumijem, ali znam šta sam pročitao. Malo poslije primio sam i drugu poruku, gdje umjesto pošiljaoca stoji samo broj sa kojeg mi je poslata poruka i piše da će me progutati mrak. Ja to ni najvećem neprijatelju ne bih poželio - uplašeno priča Pavlović.

On ne tvrdi da mu poruke lično šalje Krsmanović, ali kaže da njegovo prezime stoji na mjestu pošiljaoca.

Aktuelni načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović u telefonskoj izjavi "Glasu Srpske" tvrdi da nema ništa sa slanjem poruka.

- Gospodin Pavlović priča da sam mu slao poruku u vremenu kada sam ja bio na javnoj debati sa svojim protivkandidatima, što mogu da potvrde i oni, i građani i svi ostali. Nisam mu slao poruke niti sam ikako mogao. Sva ova priča ima cilj da me predstave kao grubijana, kabadahiju, ne bi li se kako popravila loša pozicija mog protivkandidata Mašića, jer on gubi izbore - prokomentarisao je Krsmanović.

U CJB Istočno Sarajevo kažu da se istražuje cijeli slučaj.

- Utvrđeno je da su sporne poruke poslate putem interneta i još se istražuje kako. Nedeljko Pavlović nije nikoga konkretno prijavio za prijetnju, već se samo obratio policiji da mu je prijećeno putem SMS poruka - rekla je Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo.

Tužba

Nedeljko Pavlović je podsjetio da je fočanskoj policiji prijavio Krsmanovića zbog nepoštovanja Zakona o javnim nabavkama.

- Opština ulaže značajan novac za uređenje gradskih ulica, parkirališta, bazena, mostova, a nikad za te radove nije objavljen javni tender. Mi, kao građevinska firma koja ima licencu i ispunjava sve uslove, ne možemo da radimo u Foči nijedan jedini posao. Poslove dobijaju firme koje nisu registrovane za te poslove, nemaju licencu, kadrove - kaže Pavlović.

 

 

 

 

 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana