Krnja Komisija za finansije i budžet odbila akcize

Krnja Komisija za finansije i budžet odbila akcize 14.12.2017 20:32 | Srna

Sarajevo - U jednoj od niza pauza večerašnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine BiH pet članova Komisije za finansije i budžet ovog doma održali su sjednicu na kojoj su razmatrali po skraćenom postupku set zakona o akcizama za koji su dali negativno mišljenje.

„Komisija za finansije i budžet sa pet glasova upravo je oborila Zakon o akcizama čiji je predlagač Savjet ministara. Sad je jasna muljaža sa hitnom procedurom“, objavila je na svom „Tviter“ profilu član Komisije Aleksandra Pandurević iz SDS-a.


Osim Pandurevićeve, sjednici Komisije prisustvovali su i Damir Bećirović /DF/, Nenad Lalić /SDS/, Jasmin Emrić /A-SDA/ i Salko Sokolović /Nezavisni blok/.

Oni su prethodno tražili sazivanje sjednice Komisije, ali je njen predsjedavajući Predrag Kožul iz HDZ-a BiH odbio taj zahtjev, pa je sjednicu sazvao i njom predsjedavao Kožulov zamjenik Sokolović.

Svih pet članova Komisije u raspravi o dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma, na kojem se nalazi zahtjev Doma naroda za razmatranje po hitnoj proceduri seta zakona o akcizama, iznijeli su protivljenje ovom zahtjevu.

Oni su tražili da se razjasni ko je predlagač zakona s obzirom da je Savjet ministara utvrdio i u parlamentarnu proceduru uputio modifikovani set zakona po skraćenom postupku.

Prvi je ove zakone razmatrao i usvojio Dom naroda, koji je donio zaključak da Predstavničkom domu uputi zahtjev da se ovaj zakonski set razmatra po hitnoj proceduri.

U Predstavničkom domu u toku je nova polučasovna pauza, šesta po redu na ovom zasjedanju.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica