Крња Комисија за финансије и буџет одбила акцизе

Срна
Крња Комисија за финансије и буџет одбила акцизе

Сарајево - У једној од низа пауза вечерашњег засједања Парламентарне скупштине БиХ пет чланова Комисије за финансије и буџет овог дома одржали су сједницу на којој су разматрали по скраћеном поступку сет закона о акцизама за који су дали негативно мишљење.

„Комисија за финансије и буџет са пет гласова управо је оборила Закон о акцизама чији је предлагач Савјет министара. Сад је јасна муљажа са хитном процедуром“, објавила је на свом „Твитер“ профилу члан Комисије Александра Пандуревић из СДС-а.


Осим Пандуревићеве, сједници Комисије присуствовали су и Дамир Бећировић /ДФ/, Ненад Лалић /СДС/, Јасмин Емрић /А-СДА/ и Салко Соколовић /Независни блок/.

Они су претходно тражили сазивање сједнице Комисије, али је њен предсједавајући Предраг Кожул из ХДЗ-а БиХ одбио тај захтјев, па је сједницу сазвао и њом предсједавао Кожулов замјеник Соколовић.

Свих пет чланова Комисије у расправи о дневном реду данашње сједнице Представничког дома, на којем се налази захтјев Дома народа за разматрање по хитној процедури сета закона о акцизама, изнијели су противљење овом захтјеву.

Они су тражили да се разјасни ко је предлагач закона с обзиром да је Савјет министара утврдио и у парламентарну процедуру упутио модификовани сет закона по скраћеном поступку.

Први је ове законе разматрао и усвојио Дом народа, који је донио закључак да Представничком дому упути захтјев да се овај законски сет разматра по хитној процедури.

У Представничком дому у току је нова получасовна пауза, шеста по реду на овом засједању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана