Krkiću šest godina robije za zlostavljanje supruge i djece

nezavisne.com
Krkiću šest godina robije za zlostavljanje supruge i djece

OSLO - Zikrija Krkić (45), norveški državljanin, kojem je u Banjaluci prije nekoliko godina suđeno za dvostruko ubistvo u Trnopolju, kod Prijedora, osuđen je u Norveškoj na šest godina robije za zlostavljanje svoje supruge i djece.

"Na osnovu dokazanog toka događaja, sud je jasno utvrdio da su žena i petoro dece u trajanju od 23 godine živeli pod režimom koji se karakteriše neprekidnom nesigurnošću i strahom od nasilja. Deca su rođena u ovom režimu i živela u njemu dok se nisu iselili ili dok optuženi nije uhapšen u oktobru 2016. godine", navodi sudija u presudi.

Podsjetimo, "Nezavisne" su prošle sedmice objavile da je Krkić oko 24.000 maraka uplatio dvojici bh. vehabija, uključujući i vehabijskom vođi Huseinu Bilalu Bosniću.

Uz navođenje njegovih inicijala, iz MUP-a RS je saopšteno da su pripadnici Uprave za kriminalističke policije danas u Banjaluci održali prvi sastanak sa norveškim timom istražilaca na čelu sa policijskim tužiocem Norveške, a u vezi sa vođenjem krivičnog postupka protiv Krkića za dvostruko ubistvo.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka Krkića tereti da je na Bajram 28. jula 2014. godine u kafe-baru "San" u Trnopolju, kod Prijedora, hicima iz automatske puške ubio Muharema Balića i Almira Redžića. Po toj optužnici on je prvostepenom presudom oslobođen krivice, ali je nakon žalbenog postupka Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo oslobađajuću presudu i postupak vratio na novo suđenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana