Кркићу шест година робије за злостављање супруге и дјеце

nezavisne.com
Кркићу шест година робије за злостављање супруге и дјеце

ОСЛО - Зикрија Кркић (45), норвешки држављанин, којем је у Бањалуци прије неколико година суђено за двоструко убиство у Трнопољу, код Приједора, осуђен је у Норвешкој на шест година робије за злостављање своје супруге и дјеце.

"На основу доказаног тока догађаја, суд је јасно утврдио да су жена и петоро деце у трајању од 23 године живели под режимом који се карактерише непрекидном несигурношћу и страхом од насиља. Деца су рођена у овом режиму и живела у њему док се нису иселили или док оптужени није ухапшен у октобру 2016. године", наводи судија у пресуди.

Подсјетимо, "Независне" су прошле седмице објавиле да је Кркић око 24.000 марака уплатио двојици бх. вехабија, укључујући и вехабијском вођи Хусеину Билалу Боснићу.

Уз навођење његових иницијала, из МУП-а РС је саопштено да су припадници Управе за криминалистичке полиције данас у Бањалуци одржали први састанак са норвешким тимом истражилаца на челу са полицијским тужиоцем Норвешке, а у вези са вођењем кривичног поступка против Кркића за двоструко убиство.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука Кркића терети да је на Бајрам 28. јула 2014. године у кафе-бару "Сан" у Трнопољу, код Приједора, хицима из аутоматске пушке убио Мухарема Балића и Алмира Реџића. По тој оптужници он је првостепеном пресудом ослобођен кривице, али је након жалбеног поступка Врховни суд Републике Српске укинуо ослобађајућу пресуду и поступак вратио на ново суђење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана