Krišto predsjedavajuća, a Radmanović i Zvizdić zamjenici

Srna foto: klix.ba
Krišto predsjedavajuća, a Radmanović i Zvizdić zamjenici

Sarajevo - Nebojša Radmanović /SNSD/ iz srpskog norada, Borjana Krišto /HDZ BiH/ iz hrvatskog i Denis Zvizdić /SDA/ iz bošnjačkog naroda izabrani su na današnjoj konstitutivnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za članove Kolegijuma ovog doma.

Za Radmanovića su glasala 24 poslanika, 13 je bilo protiv, a tri uzdržana, za Krišto je glasalo 26 poslanika, osam protiv, a sedam uzdržano, dok je za Zvizdića glasalo 23 poslanika, 17 je bilo protiv, a dva uzdržana, a za Nikšića je glasalo 15 poslanika, 21 je bio protiv, a četiri uzdržana.

Prva predsjedavajuća u naredne četiri godine mandata biće Krišto, njen prvi zamjenik Zvizdić, a drugi Radmanović. Prvi predsjedavajući Predstavničkog doma je iz reda hrvatskog naroda, jer je trenutni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik iz reda srpskog naroda, a predsjedavajući Savjeta ministara Zvizdić iz reda bošnjačkog naroda. U nastavku sjednice poslanici bi trebalo da izaberu članove komisije za izbor Savjeta ministara BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana