Кредит ММФ-а још неизвјестан због проблема у Сарајеву

Ж. Д.
Кредит ММФ-а још неизвјестан због проблема у Сарајеву

Брчко, Сарајево - Предсједник РС Милорад Додик изјавио је јуче да је Српска заробљена у БиХ, од које нема никакве користи, наводећи као примјер кредит Међународног монетарног фонда (ММФ), чију исплату коче односи у ФБиХ.

РС је једина на вријеме усвојила буџет за ову годину, док то још нису учинили ни ниво БиХ, ни ФБиХ. Исплата транше из кредита ММФ-а условљена је управо усвајањем буџета.

- Чињеница да смо давно испунили све услове за транше ММФ-а говори да смо способни да водимо политику за разлику од ФБиХ која није усвојила буџет и то сада представља разлог ММФ-у да не реализује исплате. То морају да схвате сви из међународне заједнице, који не могу увијек игнорисати чињеницу да Српска изврши све што је договорено са ММФ-ом, а да други то не ураде, чиме и Српској ускрате бенефите - рекао је Додик и дода да је РС и поред тога извршила све своје обавезе у прошлој години.

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда очекује да ће буџет институција БиХ бити усвојен 17. јануара.

Министарка финансија ФБиХ Јелка Миличевић рекла је да буџет није уопште разматран у парламенту.

- Сви посланички клубови су међутим рекли да је буџет добар и да би требало да добије подршку. Љубоморна сам што је РС на вријеме усвојила буџет, али мислим да ћемо га и ми усвојити - рекла је Миличевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана