Крчмар у ДНС-у, враћа се Вуковљак

Жељка Домазет
Крчмар у ДНС-у, враћа се Вуковљак

Бањалука - Донедавни посланик СДС-а у Представничком дому Парламента БиХ Ђорђо Крмар придружио се ДНС-у, који ће убудуће имати два посланика јер се у његово јато враћа и Јован Вуковљак.

Вуковљак је у фебруару 2016. године окренуо леђа ДНС-у и пришао супротном политичком блоку са СДС-ом на челу. Он је "Гласу Српске" потврдио да је у међувремену разговарао са лидером ДНС-а Марком Павићем и да су отклоњени сви неспоразуми због којих је био љут на странку и њено руководство.

- Никада званично нисам напустио ДНС нити сам прешао у неку другу странку. Крчмар дефинитивно постаје члан ДНС-а и убудуће ћемо нас двојица у Представничком дому Парламента БиХ из техничких разлога дјеловати као независни посланици. Приликом гласања заступаћемо интересе РС - рекао је Вуковљак.

Из ДНС-а је најављено да ће приступницу Крчмару данас у просторијама Главног одбора странке у Бањалуци уручити Павић, а потпредсједник странке Марко Аћић одмах потом је на "Твитеру" открио да се ДНС са минимално два посланика враћа у Представнички дом Парламента БиХ.

Крчмар је за "Глас Српске" рекао да након напуштања СДС-а није одмах хтио да се прикључи ниједној странци.

- Три мјесеца након што сам напустио СДС и званично прелазим у ДНС.  У тој странци су и моји синови и око 300 људи који су напустили СДС из истих разлога због којих сам и ја то учинио - каже Крчмар који је од изласка из СДС-а дјеловао као независни посланик.

Да ли ће му поред страначке приступнице бити понуђена и нека од страначких функција, Крчмар није желио да каже истакавши само да ће са руководством ДНС-а разговарати о позицији у странци.

- Ради се о озбиљним људима који знају ко сам. Српско-српске подјеле на ниским принципима и неаргументованим оптужбама су велика несрећа. У таквој игри нисам хтио да будем јер нисам неозбиљан човјек - казао је Крчмар.

Он је поновио да нико из СДС-а није разговарао с њим и да их нису интересовали разлози његовог одласка.

- Нека иду својим путем, а пут који су они изабрали није мој. Они су сахранили странку и то што раде обиће им се о главу. Нисам хтио да будем послушник ни адвокат лидера СДС-а Вукоте Говедарице ни цијеле клике окупљене око њега. Већ 30 година сам адвокат и остварио сам се професионално. Моја породица је бројна и довољно је да само породица гласа за мене па да будем одборник - рекао је Крчмар.

Крчмара су након његовог изласка из странке из СДС-а оптуживали да није радио за странку, него искључиво за себе. Из СДС-а се јуче нико није огласио о његовом преласку у ДНС.

Делегат ДНС-а у Дому народа Парламента БиХ Драгутин Родић рекао је да ова странка сваким даном јача.

- Крчмар је озбиљан човјек који се доказао и професионално и као посланик. О неким позицијама које би заузео у странци још нисмо расправљали - казао је Родић.

О кандидатима тек од марта

Замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић изјавио је јуче да ће та странка у октобру самостално изаћи на изборе за Народну скупштину РС и Парламент БиХ.

Након састанка са предсједницима општинских одбора ДНС-а из бањалучке регије у Бањалуци, Чубриловић је истакао да ће званични разговори о кандидатима за предсједника РС и српског члана Предсједништва БиХ у оквиру ДНС-а и са коалиционим партнерима почети у марту.

- У бањалучкој изборној јединици очекујемо најбољи резултат од оснивања ДНС-а и два директна мандата за Народну скупштину РС -  рекао је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана