Крчмар напустио СДС

Ж. Д.
Крчмар напустио СДС

Бањалука - Високи функционер СДС-а из Градишке и посланик у Представничком дому Парламента БиХ Ђорђо Крчмар потврдио је јуче да је напустио ову странку.

Иако се дуже вријеме спекулисало да ће прећи у ДНС, Крчмар за "Глас Српске" каже да ће бити независни посланик.

- Напустио сам СДС јер ни предсједник Вукота Говедарица нити руководство странке нису имали спремности да разговарамо да бисмо поправили нагомилане грешке. Они су имали игнорантски однос на све негативности на које смо моје колеге из Градишке и ја упозоравали. Не желим да се понижавам због њихових поступака - истакао је Крчмар.

Додао је да предсједник СДС-а није нашао за сходно да пита шта се дешава и како исправити грешке.

- Три године сам у Парламенту БиХ и никада нисам био позван да се договоримо о томе какву политику у Сарајеву водимо и како се понашамо. У таквом СДС-у себе не видим. То је неозбиљна политика - каже Крчмар.

Средином прошлог мјесеца доскорашњи високи функционер СДС-а у Градишци Саша Лазић прешао је у ДНС, а за њим је пошло више од 20 колега из мјесних одбора међу којима су Крчмареви синови. Потпредсједник СДС-а Немања Васић казао је да је једини разлог због којег је Крчмар отишао тај што је схватио да на наредним изборима, због неиспуњених очекивања, не би био кандидат ни за једну функцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана