Крчмар: Нисам се придружио ДНС-у

Ж. Д.
Крчмар: Нисам се придружио ДНС-у

Градишка - Независни посланик у Парламенту БиХ Ђорђо Крчмар каже да још није донио одлуку да ли ће се послије напуштања СДС-а придружити некој политичкој партији.

Спекулације о наставку Крчмарове политичке каријере подгријало је његово недавно присуство скупу ДНС-а у Градишци на коме су уручене чланске карте новим члановима међу којима је више од стотину бивших СДС-оваца.

- Нисам приступио ДНС-у. Позван сам на скуп, јер ме људи из ДНС-а уважавају, а у тој странци су и двојица мојих синова. То што је 370 некадашњих чланова СДС-а прешло у ДНС јасно говори о односу руководства СДС-а према свом чланству. Моја доскорашња странка није имала слуха да разговара о стању него су многе ствари рјешавали преко кољена. Сада је ДНС друга странка по јачини у Градишци, одмах иза СНСД-а - рекао је Крчмар и додао да на његову одлуку чека око 200 чланова СДС-а који су спремни да га слиједе.

На питање како ће на сједници Представничког дома Парламента БиХ гласати за модификовани приједлог измјена закона који се тичу акциза, с обзиром на то да је као посланик СДС-а био против ранијег рјешења, Крчмар је рекао да све зависи од тога шта је понуђено у иновираном рјешењу.

- Законски приједлог још нисам видио. Видјећу у ком правцу иде понуђено рјешење и да ли је обезбијеђена транспарентност трошења новца који ће бити прикупљен од раста акциза. Када све то сагледам одлучићу како ћу гласати - рекао је Крчмар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана