Крајишник: СНСД и СДС заједнички да наступају бар на нивоу БиХ

Срна
Крајишник: СНСД и СДС заједнички да наступају бар на нивоу БиХ

Требиње - Предсједник Асоцијације "Ствараоци Републике Српске" Момчило Крајишник изјавио је данас у Требињу да би двије водеће странке у Српској - СНСД и СДС требало да имају заједнички наступ, најмање у заједничким органима БиХ.

"Сматрамо да је то логично, јер имају исти циљ - да бране интересе Републике Српске", рекао је новинарима Крајишник који је у Требињу присуствовао оснивачкој и изборној сједници Скупштине Градског одбора Асоцијације за чијег је предсједника изабран академик Марко Вуковић.

Он очекује да ће Асоцијација добити статус друштва од посебног интереса, те да ће њен рад бити финансиран из буџета Републике Српске, за шта је, како је додао, добио и обећање предсједника Српске Милорада Додика.

Крајишник је подсјетио да је ова организација надстраначко удружење, формирано са жељом да окупи све људе који су активно учествовали у стварању Републике Српске под један програм чија је окосница очување Републике.

"Сматрамо да није добро да се политика преводи у једну врсту нетрпељивости. Ниједан блок није апсолутни изборни побједник, ниједном народ није дао повјерење да апсолутно влада. И ако је данас Република Српска угрожена по много чему, онда није добро да се стварају ривалитети који прелазе у мржњу", рекао је Крајишник.

Члан Координационог одбора Асоцијације Божидар Вучуревић сматра да је између осталог важно радити и на превазилажењу несугласица између актуелних руководстава града Требиња и Републике Српске.

"Зато је наш први задатак да измиримо све лидере, на свим нивоима. Мали народи могу да опстану само ако су јединствени. А то нама, на жалост, никад није била јача страна", рекао је Вучуревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана