Krajišnik: Osnivanjem Skupštine postavljeni temelji Srpske

Srna
Krajišnik: Osnivanjem Skupštine postavljeni temelji Srpske

Banjaluka - Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik rekao je da je osnivanjem parlamenta Republike Srpske napravljen veliki istorijski korak kada su postavljeni temelji Republike Srpske.

"Republika Srpska i njena skupština stvorene su voljom srpskog naroda, ali to ne znači da bi neko trebalo da bude u podređenom položaju", napomenuo je Krajišnik u obraćanju na svečanom prijemu povodom obilježavanja 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske.


Krajišnik je izrazio zahvalnost borcima Republike Srpske koji su stvorili Republiku Srpsku, te nasljednicima prvog saziva Narodne skupštine koji su dostojanstveno sačuvali dignitet Narodne skupštine Republike Srpske.

"Narodna skupština Republike Srpske ostala je takva i hvala onima koji su nas naslijedili. Zahvaljujem i današnjem establišmentu Republike Srpske, koji je sačuvao Republiku da ona pripada svim građanima Srpske, nezavisno kojoj naciji, vjeri i konfesiji pripadaju", istakao je Krajišnik.

Krajišnik je istakao da je riječ ravnopravnost najveća vrijednost koju su izdejstvovali i za koju se u Srpskoj borilo.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović na svečanom prijemu održao je pozdravni govor, nakon čega je istaknutim pojedincima i institucijama uručio Povelje.

U holu zgrade republičkog parlamenta u Banjaluci otvorena je izložba "25 godina Narodne skupštine Republike Srpske" i organizovan koktel.

Povodom jubileja Narodne skupštine, u koncertnoj sali Banskog dvora večeras u 19.00 časova biće održan koncert Simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije, kao poklon predsjednika Republike.

Skupština srpskog naroda u BiH osnovana je 24. oktobra 1991. godine, nakon što su 14. oktobra srpski poslanici preglasani u Skupštini tadašnje SR BiH. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana