Kovačević: Za vrijeme vlasti SDS-a samo se čekao dan kada će biti ukinuta Srpska

Kovačević: Za vrijeme vlasti SDS-a samo se čekao dan kada će biti ukinuta Srpska 12.07.2018 19:49 | Srna

Banjaluka - Republika Srpska i danas uprkos svim izazovima ide putem izvjesne i sigurne budućnosti za razliku od perioda kada je SDS posljednji put bio na vlasti i kada se čekao dan u kome će međunarodna zajednica prvo ukinuti policiju Srpske, njeno ime, a nakon toga i samu Republiku, rekao je danas portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Reagujući na izjavu predsjednika SDS-a Vukote Govedarice da će Srpska, ukoliko SDS pobijedi na izborima, krenuti putem izvjesnije i sigurne budućnosti, Kovačević je izjavio Srni da se još jednom pokazuje da je najjači adut opozicije to što su davno bili na vlasti na nivou Republike Srpske pa se mali broj građana sjeća kako je to izgledalo.


“Ali, bez obzira na to, smatram da naše ljude ne treba puno podsjećati na period kriminalnih privatizacija, prenosa nadležnosti, kašnjenja penzija i plata i drugih 'dostignuća' vlasti SDS-a, PDP-a i njihovih koalicionih partnera. Njihov ponovni dolazak na vlast građanima Srpske mogu poželjeti samo njihovi partneri iz FBiH koji Srpskoj ne žele dobro”, istakao je Kovačević.

Kovačević je podsjetio da je Vlada Republike Srpske, uprkos svim blokadama, uspjela da uvede niz konkretnih mjera od koristi za građane.

“Vlada Srpske, koju predvodi kadar SNSD-a, na čelu sa Željkom Cvijanović povećala je plate i penzije, uvela dodatak za nezaposlene porodilje, naknadu za demobilisane borce koji napune 65 godina i niz drugih mjera koje pokazuju da SNSD ima poštovanje prema građanima Srpske, da se svaki dan trudimo da sve više i više pomognemo građanima. Znamo da uvijek može bolje i da su problemi građana Srpske veliki, a znamo i da samo SNSD sa našom koalicijom može rješavati te probleme, jer je Vukotin SDS sa svojim satelitima pokazao da ne samo da nije alternativa SNSD-u već da je alternativa interesima Republike Srpske zbog čega on ne smije biti izabran za predsjednika Republike, što građani najbolje znaju”, zaključio je Kovačević.

Portparol SNSD-a je istakao i da je SDS sa svojim koalicionim partnerima u posljednje četiri godine pokazao kako i koliko voli Republiku Srpsku.

“U posljednje četiri godine, dok su vlast na nivou zajedničkih organa činili SDS, PDP i NDP, dokazali su kako i koliko vole Republiku Srpsku. Ne treba posebno navoditi upade pripadnika Sipe, koju su oni kontrolisali, u naše opštine, ni skandalozne izjave ministra bezbjednosti, već je dovoljno reći da su uspjeli da blokiraju 750 miliona maraka namijenjenih za projekte u Srpskoj. To pokazuje koliko su im važne institucije Republike Srpske, interesi građana Srpske i sama Republika”, istakao je Kovačević.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica