Ковачевић: СДС и СДА спремају превару, желе Звиздића замијенити Шаровићем

Срна
Ковачевић: СДС и СДА спремају превару, желе Звиздића замијенити Шаровићем

Српска демократска странка /СДС/ и Странка демократске акције /СДА/ припремили су завјеру према којој ће предсједавајућег Савјета министара у техничком мандату Дениса Звиздића из СДА замијенити Мирко Шаровић из СДС-а, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић је истакао да СДС и СДА заједно позивају на конституисање свих комисија у Парламентарној скупштине БиХ и да једино те двије странке за блокаду, односно нерад институција оптужују СНСД. 

“То чине из разлога што су припремиле завјеру, односно превару која се огледа у томе да ће Денис Звиздић ускоро, када преузме предсједавање Представничким домом Парламентарне скупштине БиХ, прогласити да је у немогућности да води Савјет министара. Потом ће, у складу са чланом 32 Закона о Савјету министара, предсједавање преузети Мирко Шаровић. Тај сценарио не смије да се догоди и то је потпуна превара бирача и грађана у Српској који су на изборима рекли ко треба да чини власт”, нагласио је Ковачевић. 

Он је упозорио да у томе што БиХ не функционише једино Младен Босић, СДС и људи из СДА виде прилику за промјену Дејтонског споразума, за разлику од свих других политичара из Српске који у томе виде шансу за Републику Српску. 

“Босић, СДС и СДА то виде на начин да ће том новом и страшном причом бити оштећена само Република Српска која у оваквој БиХ једина показује способност да функционише и да несметано раде све њене институције”, каже Ковачевић. 

Он је рекао да Босић говори о наводном новом Дејтону послије сесија које је имао у Берлину. 

“На тим сесијама је на најпогрднији могући начин говорио о Републици Српској као о најстрашнијем мјесту у свијету, иако сви знамо да то није истина. Подсјећам Босића и њих у СДС-у да је разлика између СНСД-а и СДС-а што је СНСД 1998. године имао два посланика, а они два посланика имају данас”, истакао је Ковачевић. 

Босић је за федералне медије изјавио да у њемачком Бундестагу заговарају нови Дејтон, а да предсједавајући Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а Милорад Додик не види ту опасност. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана